Diederik stelt zich voor

Vanaf december 2018 is Diederik Hermsen werkzaam als commercieel adviseur bij Unbound VR. Hij is o.a. het aanspreekpunt voor consumenten en bedrijven, geeft advies bij het aanschaffen en onderhouden van VR-hardware en zorgt voor een goede afhandeling van bestellingen. In onderstaande tekst stelt Diederik zich even zelf voor.

Diederik Hermsen

"Hallo allemaal! Mijn naam is Diederik Hermsen en ik ben sinds december fulltime werkzaam bij Unbound VR. In mijn werkzaamheden houd ik me onder andere bezig met het in goede banen leiden van bestellingen, het oplossen en meedenken in problemen, het inkopen van de nieuwste VR-producten, ervoor zorgen dat de nieuwste producten weer bij de klanten terecht kunnen komen en adviseren bij het aanschaffen van VR-producten. Verder zal ik me bezig houden met het creëren van content, waar jullie het eerste product in de vorm van deze nieuwsbrief al kunnen zien!"

Over mij

Even kort over mijzelf; ik ben 24 jaar, woonachtig te Nijmegen en sinds kort afgestudeerd van de HBO-opleiding sport, gezondheid en management. Nu is de combinatie tussen sport en gezondheid niet direct te maken met virtual reality, maar toch heeft dit mijn inziens wel overeenkomsten en biedt dit mooie kansen om samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van E-Sports binnen virtual reality en de mogelijkheden die daarbij komen kijken. Ik denk dat sport een mooie toevoeging kan zijn aan de gamewereld en op een leuke manier gezondheid kan stimuleren!

Zoals misschien te merken, ben ik sportief aangelegd en is sport misschien wel mijn passie te noemen. Toch heb ik ook een fascinatie voor technologie, met name de snelheid waarmee het zich ontwikkelt. Waar het eerste prototype VR-headset in 2011 nog in een schuurtje in elkaar geknutseld werd (de eerste Oculus Rift), verbaast het mij dat er in een paar jaar tijd zoveel nieuwe ontwikkelingen en technieken zijn ontstaan. Ik ben dus ook zeer benieuwd in welke positie virtual reality zich over een paar jaar zal bevinden en ik hoop daar bij Unbound VR een stukje van mee te maken."

Gaaf! Virtuix brengt vanaf januari een nieuwe attractie naar de VR-markt: de Omniverse VR ARENA!

Een location-based entertainment systeem die vier spelers tegelijkertijd met Omni platforms kan laten spelen, aangedreven door Omniverse content. Een revolutionaire ontwikkeling op gebied van gaming! Denk aan de mogelijkheden die de VR ARENA biedt voor E-Sports; vier spelers die tegelijkertijd tegen - of met - elkaar in de VR ARENA staan, strijdend voor de winst! Hoe tof is dat?!

VR Arena

De VR ARENA is gemaakt om E-Sports naar een hoger niveau te tillen. Door wedstrijden te organiseren waarin serieuze geldbedragen kunnen worden gewonnen, heeft de VR ARENA een grote meerwaarde voor competitieve VR-arcades. Mooie kansen die de VR ARENA biedt voor arcades:

VR E-Sports wordt bekender en spelers komen terug naar de arcade om te spelen/trainen. De competitie verhoogt het teamgevoel, waardoor spelers sneller terugkomen en een eigen community gaan opstarten;
De VR ARENA is volledig geautomatiseerd, waardoor er minimale handelingen van buitenaf nodig zijn. De spelers stappen in de VR ARENA, maken zich klaar en kunnen gelijk beginnen. Tevens verzorgt de VR ARENA zelf de wachtrij, zodat de wachttijden tot een minimum worden gehouden;
Tijdens ‘wachttijden’ kunnen logo’s, promo’s, social media en/of andere video’s van jouw bedrijf getoond worden. Dit verhoogt de naamsbekendheid van de arcade en zorgt er voor dat mensen hun ervaring bij jouw VR-arcade onthouden;
De VR ARENA loopt op Omniverse content, waar op het moment 18 verschillende games uit verschillende genres op gespeeld kunnen worden. Nieuwe games worden in razend tempo ontwikkeld, dus het game-aanbod zal zich alleen maar uitbreiden (momenteel 7 games in ontwikkeling… more coming soon);
Met de nieuwe Omni 2.0 motion technology wordt jouw ervaring op de Omni Virtuix nog beter. Het lopen en rennen heeft nog nooit zo realistisch gevoeld in de virtuele wereld!

VR ontwikkelt zich in razend tempo

Dat is goed nieuws voor de gebruikers, want de hard- en software wordt steeds beter! Zo komen er in de nabije toekomst weer een paar interessante ontwikkelingen op het gebied van VR-headsets.

1. Oculus Quest

Misschien wel de spannendste nieuwe headset die binnenkort uitkomt is de Oculus Quest. Naast de Oculus Rift (die moet worden aangesloten op PC) en de Oculus GO (geen PC nodig, maar ook niet al te krachtig), komt Oculus met de Quest die krachtig genoeg is om te vergelijken met de Rift, maar qua prijs meer naar de GO gaat. De release staat voor begin 2019 gepland, dus de Oculus Quest laat niet lang meer op zich wachten...

2. Pimax 5K Plus, 8K en 8K Plus

Met de Pimax 2.5K en 4K heeft Pimax al een aardige basis voor VR-headsets gelegd. Maar binnenkort zullen ze ook de Pimax 5K Plus, 8K en 8K Plus uitbrengen! De Pimax 8K belooft de eerste VR-headset te worden met een resolutie van 1840x2160 per oog, waardoor het screen-door-effect sterk verminderd zal worden. Daarnaast hebben de nieuwe modellen een ultra-wide field of view van 200°!

3. Samsung Odyssey Plus

De verbeterde versie van de Samsung Odyssey heeft een nieuw design, waardoor hij er net wat strakker uitziet en comfortabeler op het hoofd zit. Zo is er extra padding toegevoegd, is de neusruimte wat wijder gemaakt en is er extra ruimte aanwezig om comfortabel over een bril te dragen. Daarnaast heeft Samsung een zogeheten anti-SDE Amoled scherm toegevoegd aan de Odyssey Plus, wat ervoor zorgt dat het screen-door-effect een stuk minder wordt.

Top 10 meest gespeelde Arcade games

Er zit een verschil in het type game dat je thuis - alleen - speelt, en het type game dat je in een VR-arcade speelt. Wanneer je thuis met een VR-headset bezig bent, kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een horrorgame of een game met een goed verhaal te spelen. Maar bij een VR-arcade wil je een arcade-type game spelen, omdat je in een korte tijd een toffe en energieke beleving wil hebben. Onze VR-collega’s uit Los Angeles - SpringboardVR - hebben een lijst opgesteld met games die in november 2018 het vaakst zijn gespeeld in meer dan 185 VR-arcadehallen wereldwijd - gebaseerd op het totaal aantal minuten gespeeld. Misschien zit er wat leuks tussen om eens in de VR-arcade te spelen… of natuurlijk om lekker thuis te gamen!

Arizona Sunshine

12.9% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 30 minuten
Ontwikkelaar: Vertigo Games en Jaywalkers Interactive

Job Simulator

8.1% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 16 minuten
Ontwikkelaar: Owlchemy Labs

Smashbox Arena

6.1% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 22 minuten
Ontwikkelaar: BigBox VR, Inc

Space Pirate Trainer

5.5% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 11 minuten
Ontwikkelaar: I-Illusions

Rec Room

3.5% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 18 minuten
Ontwikkelaar: Against Gravity

QuiVr

3.1% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 15 minuten
Ontwikkelaar: Blueteak

Superhot VR

3.0% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 15 minuten
Ontwikkelaar: Superhot VR Team

The Lab

2.7% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 14 minuten
Ontwikkelaar: Valve

Raw Data

2.2% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 18 minuten
Ontwikkelaar: Survios

Audioshield

2.2% van het totale aantal minuten gespeeld
Gemiddelde speeltijd per sessie: 11 minuten
Ontwikkelaar: Dylan Fitterer

Meer weten over de VR Arena? Kijk even op virtuix.com of stuur een bericht naar service@unboundxr.nl

Gerelateerde producten