De beste Windows Mixed Reality headsets

Wanneer je aan een VR-headset denkt, zullen de eerste headsets die in je gedachten schieten waarschijnlijk de Oculus Rift en HTC Vive headset zijn. Niet gek natuurlijk, aangezien dit de meest gebruikte en krachtigste headsets op de markt zijn. Maar wat nou als wij je vertellen dat er nog veel meer VR-headsets te vinden zijn?! Windows Mixed Reality (WMR) headsets zijn vaak goedkopere, maar zeer goede alternatieven voor de duurdere VR-headsets.

WMR-headsets

Bij de meeste WMR-headsets krijg je een high-end beleving, voor een zachtere prijs. Net zoals bij een VR-headset, sluit je een WMR-headset aan op de computer. Maar in plaats van een basisstations in de hoek van de kamer neer te zetten (zoals bij de HTC Vive) kun je de WMR-headset opzetten en direct beginnen met spelen. De tracking van een WMR-headset komt namelijk van binnenuit: de zogeheten inside-out tracking. Waar een Oculus Rift of HTC Vive een sensor of basisstation nodig heeft om de headset en controllers te volgen, kan een WMR-headset dit vanuit zijn eigen bril. Je plugt de headset dus in de computer, en kunt direct beginnen met spelen zonder een ingewikkelde opstelling neer te zetten. Om je op weg te helpen om een goede WMR-headset te kiezen, hebben wij alvast een aantal opties voor je uitgezocht:

1. Samsung Odyssey Plus

Ook wel de “Mercedes onder de headsets” genoemd. De Samsung Odyssey+ is een van (of misschien wel dé) meest comfortabele headset op de markt. Door het lichte gewicht en de zachte en comfortabele pasvorm zit deze headset bij iedereen als gegoten. Naast het goede comfort heeft de Samsung Odyssey+ ook nog eens een ontzettend mooi beeldscherm, waardoor video’s en games prachtig worden weergegeven. 

2. Lenovo Explorer

De WMR-headset van Lenovo heeft een hoge resolutie (2 x 1440x1440) en een verversingssnelheid van 90Hz. Hiermee heb je een mooi scherp beeld, en een vloeiende beweging van de beelden. Het lichte ontwerp van de Lenovo Explorer maakt de headset ook nog eens geschikt voor langer gebruik.

3. Dell Visor

De Dell Visor heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. De specificaties zijn gelijk aan de Lenovo Explorer, echter voelt de headset wat zwaarder aan. Voordeel van de Dell Visor is dat de headset een flip-screen heeft, waardoor de bril gemakkelijk even af te zetten is zonder de hele headset van je hoofd af te halen.

4. Meta 2

Een vreemde eend in dit rijtje, maar de Meta 2 is de meest innovatieve headset van allemaal. De headset is speciaal ontwikkeld voor developers en zakelijke gebruikers. Wanneer je de Meta 2 opzet, kun je je eigen omgeving zien en beïnvloeden. Dit is de toekomst van virtual reality, maar helaas nog niet weggelegd voor het grote publiek.

Vragen aan Unbound VR? Stel ze op Facebook!

Bij Unbound VR krijgen wij veel vragen van klanten omtrent het adviseren van/over Virtual Reality. Natuurlijk geven wij iedereen met veel plezier een juist advies, maar door de vele e-mails is het soms lastig om bij iedereen (op tijd) terug te komen. Daarom is Unbound VR nu ook actief te vinden op Facebook! Op onze facebookpagina delen wij dagelijks de laatste VR-nieuwtjes, geven wij tips bij VR-gebruik, delen wij leuke VR-weetjes en doen wij nog veel meer. Maar wat nu ook handig is: wij hebben ook een facebook-chat! Dus heb jij een vraag over een headset? Of wil je gewoon iets weten over Virtual Reality? Vraag het aan ons! Onze VR-experts komen dan vaak binnen een uur nog bij je terug om je vraag te beantwoorden. En als je dan toch op onze Facebook-pagina bent, vergeet ons dan niet even te liken en een review achter te laten! ;-)

Bekijk onze Facebook pagina!

Nieuwe headset: Microsoft HoloLens 2

De HoloLens van Microsoft was in 2016 de eerste WMR-headset die draaide op Windows 10. Het was een revolutionaire stap in de VR-wereld, want dit was een soort “iron-man bril” wat je tot nu toe alleen in de films zag. Helaas was de HoloLens door het hoge prijskaartje geen succes bij consumenten, en richtte Microsoft zich dan ook met name op de zakelijke markt. In dit jaar, 2019, komt de tweede versie van de HoloLens uit, waarbij Microsoft zich wederom richt op de zakelijke gebruikers. De HoloLens 2 heeft tegenover de eerste HoloLens wel een aantal sterke upgrades gekregen. Want waar de HoloLens 1 voor nogal wat tunnelvisie zorgde, heeft de HoloLens 2 een ontzettend breed blikveld, waardoor het bijna lijkt alsof je niets meer voor je ogen hebt zitten.

Ingebouwde irisscanner

Ook nieuw bij de HoloLens 2 is dat er ingebouwde irisscanner in de headset zit. De headset kan de gebruiker dus herkennen aan zijn of haar ogen, en daar de ervaring op afstellen. Daarnaast beschikt de HoloLens 2 ook over een camera om de omgeving te scannen. Daarmee kunnen hologrammen op de juiste oppervlakken worden geprojecteerd, en kan de headset accuraat handbewegingen volgen. De hologrammen die uit de HoloLens 2 komen hebben ook een upgrade gekregen, waardoor ze er nu nóg realistischer uit komen te zien. De HoloLens 2 werkt met laserprojecties die op het beeldscherm voor je ogen worden weergegeven, waardoor er een overtuigende hologram wordt geproduceerd en er een groter blikveld ontstaat. De HoloLens 2 is op 24 februari 2019 aangekondigd op het MWC2019, maar het is nog onbekend wanneer de HoloLens 2 daadwerkelijk te bestellen is. Pre-orders voor de VS zijn wel al begonnen, dus wij verwachten dat het niet al te lange tijd meer zal duren voordat de HoloLens2 te krijgen is. Neem bij interesse contact op met onze klantenservice.

Gerelateerde producten