Virtual Reality (VR) heeft de manier waarop we gamen en content beleven volledig veranderd. Met de lancering van de PlayStation VR2 vorig jaar, kregen PS5-gebruikers toegang tot een nieuwe generatie VR-games met innovatieve gameplay en meeslepende sensorische functies. Nu gaat Sony nog een stap verder met de introductie van de PlayStation VR2 PC Adapter, waarmee je je VR-ervaring kunt uitbreiden naar je PC. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over deze nieuwe adapter.

 

1. Wat is de PlayStation VR2 PC Adapter?

De PlayStation VR2 PC Adapter is een accessoire dat je in staat stelt om je PlayStation VR2-headset te gebruiken met een Windows-pc. Dit betekent dat je toegang krijgt tot duizenden VR-titels op SteamVR, waaronder populaire games zoals Half-Life: Alyx, Fallout 4 VR en War Thunder.

2. Waarom zou je de PC Adapter gebruiken?

Met de PC Adapter kun je je gamebibliotheek aanzienlijk uitbreiden. Hoewel de PS VR2 al een indrukwekkende line-up van games heeft op de PS5, biedt de adapter je de mogelijkheid om ook PC VR-games te spelen. Dit maakt de PS VR2 een nog veelzijdiger apparaat voor VR-enthousiastelingen. 

3. Vereisten voor de PC Adapter:

Om de PlayStation VR2 met je PC te gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een Windows 10 of 11 64-bit besturingssysteem
  • Een Intel Core i5-7600 of AMD Ryzen 3 3100 processor (of nieuwer)
  • Minimaal 8 GB RAM
  • Een NVIDIA GeForce GTX 1650 of AMD Radeon RX 5500XT
  • grafische kaart (of nieuwer)
  • Een DisplayPort 1.4 kabel
  • Een USB 3.0 poort
  • Bluetooth 4.0 of hoger

4. Hoe stel je de PC Adapter in?

Het instellen van de PlayStation VR2 PC Adapter is eenvoudig: 

  1. Verbind de PlayStation VR2 met je PC via de PC Adapter en de DisplayPort 1.4 kabel.
  2. Download de PlayStation VR2 App en de SteamVR App van Steam.
  3. Volg de instructies in de apps om je PS VR2 in te stellen, je instellingen aan te passen en je speelruimte te configureren.
  4. Begin met het kopen en spelen van VR-games op SteamVR.

Bekijk deze video.

Conclusie

De PlayStation VR2 PC Adapter is een geweldige manier om je VR-ervaring uit te breiden en toegang te krijgen tot een breder scala aan games. Of je nu een doorgewinterde VR2 gebruiker bent of net begint, deze adapter biedt je de flexibiliteit om zowel PS5- als PC VR2 games te spelen. Bezoek onze webshop voor meer informatie en om je eigen PlayStation VR2 PC Adapter aan te schaffen. Nog geen Sony Playstion VR2? Deze kun je natuurlijk ook in onze webshop bestellen. Heb je vragen of wil je meer weten over de PlayStationVR2-pc-adapter? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier. Wij staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je aankoop.